CONFLUENȚE a XII-a ediție

Spectacole de muzică și dans tradițional

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT.

Programul evenimentului include o paradă a costumului tradițional pe traseul Piața Unirii – Complexul Palas, spectacole de muzică și dans tradițional în Complexul Palas și în comunele Victoria și Ciurea, dar și masa rotundă cu dezbateri pe problemele minorităţilor, diasporei şi emigraţiei, intitulată “Istoria care ne desparte, istoriile care ne unesc”.

„Confluențe” are impact nu numai asupra minorităților naționale, fiind un eveniment care se adresează întregii comunități ieșene, care are ocazia să asiste la o manifestare cultural-artistică deosebită, menită să îi facă să cunoască mai bine dansul, portul și cultura etniilor conlocuitoare și să consolideze relațiile de bună conviețuire între populația majoritară și românii de altă etnie din oraș.

Festivalul interetnic internațional „Confluențe” 2019 se desfășoară sub Patronajul Ambasadei Italiei în România.

Parteneri: Consiliul Județean Iași prin Euronest, Complexul Palas, Primăria Municipiului Iași, Muzeul Unirii, Primăriile comunelor Ciurea și Victoria.

Parteneri media: TVR Iași, Ziarul de Iași, Iași Fun, Radio România Internațional, Radio România Timișoara, Siamo di nuovo insieme, Piazza Romana.

Pentru detalii, vă invităm să accesați www.festivalconfluente.ro sau site-ul Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., www.roasit.ro.