CONFLUENȚE a XIII-a ediție

Spectacole de muzică și dans tradițional

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT.

Asociația italienilor din România – RO.AS.IT. organizează, în perioada 20-30 octombrie 2020, cea de-a XIII-a ediție a festivalului interetnic internațional „Confluențe”.

Ne-am fi dorit ca artiștii să interacționeze cu publicul și de această dată, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, dar, din cauza crizei sanitare, împreună cu partenerii tradiționali, am decis că este mai bine ca această ediție să se desfășoare online. Ea va reuni cele mai bune momente din reprezentanțiile oferite de ansambluri și artiști până acum, într-un concept inedit.

Timp de zece zile, începând cu orele 18:00, „spectatorii” din mediul virtual vor viziona dansurile tradiționale puse în scenă de 47 de ansambluri, reprezentând 17 minorități naționale, Italia, Republica Moldova și populația majoritară. Nu lipsesc din program artiștii Antonio Furnari, Sorin Ursan Deraclit, Yilmaz Turkoglu (Turcia), Bianca Manoleanu și Irina Moșu-Velciu (acompaniate la pian de Remus Manoleanu și de Roman Manoleanu), precum și grupul vocal „Amicii”, Bluesette Duo, Fanfara „Hasnaș” (Republica Moldova) și, nu în ultimul rând, Parpaiun (Piemont) și Coro Folk „Rio” (Roccavivi).

„Confluențe” 2020 va fi deschis pe 20 octombrie, de la ora 18:00, de eveniment online în direct, cu participarea reprezentanților ansamblurilor și a oficialităților care și-au reafirmat sprijinul pentru acest festival cu îndelungată tradiție în promovarea valorilor și tradițiilor minorităților naționale din țara noastră.

Momentele artistice din zilele următoare vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., prin link-urile postate zilnic pe site-ul festivalului și pe pagina de Facebook a asociației, conform programului. Filmele sunt realizate de Anca Filoteanu.

Pentru detalii, vă invităm să accesați www.festivalconfluente.ro sau site-ul Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., www.roasit.ro.

„Confluențe” 2020 este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și este organizat cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.